Aron Bruisten

Aron Bruisten

Aron Bruisten

Aron Bruisten studeerde in 2013 af aan de afdeling Musical- Muziektheater van het Conservatorium Haarlem. In 2018-2019 speelde Aron de rol van hyena Ed in Disney’s The Lion King in het AFAS Circustheater in Scheveningen en was hij als understudy te zien als Zazu en Timon. Stond eerder in het ensemble van de musical Kruimeltje en had hoofdrollen in familiemusicals als Assepoester, Belle en het Beest, Sneeuwwitje, Rapunzel, Roodkapje en Peppa Pig – de Grote Plons.

Op TV was Aron dagelijks te zien als Meneer Kaasgaaf in de jeugdserie Jul & Julia bij RTL Telekids. Daarnaast speelde hij gastrollen in series als De Kroongetuigen (België) en Zoë & Silos en verleent hij zijn stem aan diverse animatie-series, themaparken en radio- en tv-commercials.

Daarnaast is Aron schrijver, regisseur en schreef hij musicals als Assepoester, Belle en het Beest (In 2022 bekroond met de Musical Awards publieksprijs voor ‘Beste familiemusical’), De Kleine Zeemeermin, Hans & Grietje, Lang Geleden…, Peppa Pig, Brandweerman Sam en scenario’s voor tv-series als Jul & Julia, Fien & Teun en Zoë & Silos. Daarnaast is hij werkzaam als componist en muziekproducer voor theater-, televisie- en filmproducties.